Zabezpieczenie radia przed kradzieżą

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mixD
    Classic
    • 2010
    • 38

Zamieszczone przez Sev
    krzysiek1974, a ile, jeżeli to nie tajemnica zapłaciłeś za fotelik na gotowo? Ja kupowałem w Ascocie we Wrocławiu w cenie 448,30zł/szt na miejscu po rabacie 5% na kartę stałego klienta. Standardowa cena 471,90zł.
    Za 2 sztuki jak w moim przypadku 896,60zł. Też New Black
    400zł z kosztami przesyłki
  • Jac_ek
    RS
    • 2009
    • 1733

Witam

fabryczne radia montowane są na standardowe śruby, i w przypadku kradzieży złodziej nie będzie miał żadnego problemu z ich odkręceniem.

Ostatnio wpadłem na pomysł wymiany tych śrub na takie z dość nietypowym łbem - wybór jest spory a próby odkręcenia bez odpowiedniego bitu raczej mało obiecujące ;-),

Poza tym myślałem też o zalutowaniu takiego łba na gładko , wtedy wyjećie radia będzie możliwe tylko z 220V lub jakąś gazową lutownicą ;-). Ale normalnie to radia się nie wyciąga nigdy - więc chyba żaden problem

Oczywiście jest to tylko sugestia co można zrobić i jak uprzykrzyć życie złodziejowi, natomiast pamiętajmy że nie tylko uczciwi userzy to czytają więc przemyślcie to dokładnie zanim się zdecydujecie na podanie jakiś swoich patentów/propozycji lub gdzieś widzianych zabezpieczeń

przykładowe bity ze strony Wiha, oczywiscie pierwsze trzy i ostatni mozna sobie darowac ;-)
    Załączone pliki
    - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jac_ek, żebyś się tylko nie zdziwił, jak ci w ramach rewanżu zdemolują auto... Dojdziesz wtedy do wniosku, że delikatne wykręcenie radia to było najlepszą rzeczą jaką mogli zrobić...
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• phoneman
        RS
        • 2008
        • 3374
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez shado
        Jac_ek, żebyś się tylko nie zdziwił, jak ci w ramach rewanżu zdemolują auto... Dojdziesz wtedy do wniosku, że delikatne wykręcenie radia to było najlepszą rzeczą jaką mogli zrobić...
        Dokładnie. Mojemu znajomemu w hundayu wypiłowali dziurę w desce rozdzielczej bo nie mogli wykrecić radia. :?
        .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• tatakuby
          Ambiente
          • 2009
          • 137

myśląc w ten sposób to nie powinniśmy zamykać auta bo cholera przyjdzie i szybę wybije k albo specjalnych śrub na felunek bo podrapią albo gumy potną z bezsilności

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

W aucie ktore mam z firmy, a nalezy do prostych i popularnych szarpali dwa razy radio i w desce sa slady od podwazania bo radio nie chcialo wyjsc, a bylo tylko w takiej wciskanej ramce :roll:

Jak maja ukrasc to ukradna, w koncu masz AC, a po drugie te radia zintegrowane chyba mniej kradna
            Spritmonitor.de

Komentarz

• Jac_ek
              RS
              • 2009
              • 1733

Zamieszczone przez shado
              Jac_ek, żebyś się tylko nie zdziwił, jak ci w ramach rewanżu zdemolują auto...
              Jakiego rewanżu?, skoro radio jest przykręcone inną śrubą niż się spodziewali tzn że są słabi ;-), poza tym, pewnie im zależy na czasie a nie na rewanżu... a poza tym to ja chyba wole żeby mi pocięli tapicerkę i odeszli z niczym (AC mi zwróci) niż dać im łatwo zarobić.
              Ja nie jestem z tych którzy po kradzieży potrafią sobie "odkupić" następnego dnia od złodzieja radio za 50 czy 100 zł, bo i o takich przypadkach słyszałem.

[ Dodano: Pią 25 Gru, 09 23:26 ]
              Zamieszczone przez Maicroft
              W aucie ktore mam z firmy, a nalezy do prostych i popularnych szarpali dwa razy radio i w desce sa slady od podwazania bo radio nie chcialo wyjsc, a bylo tylko w takiej wciskanej ramce :roll:
              To ze masz porysowana deskę to świadczy tylko o tym ze to byli amatorzy, natomiast równie dobrze mógłbyś mieć porysowana deskę wybita szybę, wgniecione drzwi i skradzione radio.

Ja jestem jednak zwolennikiem utrudniania życia takim delikwentom

Komentarz

• mikolaj93
                Rider
                • 2009
                • 385
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

To może podłączać na noc auto pod 220V jak dotkną to im rączki uschną.
                Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
                !!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
                Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!

UNIDEN USER

Komentarz

• lukasz3112
                  RS
                  • 2008
                  • 3607

mikolaj93, i to by było najlepsze
                  Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• Hunter
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 1655

Zamieszczone przez Maicroft
                    w koncu masz AC
                    lepiej sobie poczytać szczegóły OWU, bo można się ładnie przejechać na ubezpieczeniach... W jednych firmach ubezpieczeniowych kasę zwrócą za kradzież radia (całego), a w innych warunkiem zwrotu kasy jest przedstawienie PANELU od radia (mowa o radiach niefabrycznych) :idea:

P.S. Wiem, bo sam miałem taki przypadek... :evil:
                    ...nie ma to jak Octavia :drive:
                    >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Tak, przy niefabrycznych to panel najczesciej jest do zwrotu. Przy zintegrowanych to musi to byc wyposazenie auta albo czesc dodana do listy rzeczy w aucie przy zawarciu polisy.
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• vince123
                        Elegance
                        • 2009
                        • 923

jesli radio ma zdejmowany panel to wyjąć go ...czego oczy nie widza temu sercu nie zal :wink:
                        sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                        nadkole nowe LP
                        kontakt PW

Komentarz

• Jac_ek
                          RS
                          • 2009
                          • 1733

pokręciłem się trochę po mieście, blachowkręty 4.2 x 16 są nie do dostania z takimi nietypowymi łbami jak spanner czy tri-wing, znacznie łatwiej znaleźć bity do odkręcenia niż śruby.

Pozostaje zalutować łeb :twisted:

I teraz pytanie - czy da się np do środka włożyć coś tak żeby było to łatwo później odlutować?

Komentarz

• adamzg
                            Ambiente
                            • 2008
                            • 155

ja moja skodzina pojechalem do polski na swieta rano dn.28,12,2009 ide do auta i szczena mi opadla moja OII stoi otwarta a w srodku dziura jak berlin nexusa niema troche sie wnerwilem myslac no ladnie teraz 850km bez radia no ale co zrobic po przyjezdzie do niemiec zglosilem to do ubezpieczalni i i radosc bo za ta kase co oni wyliczyli moge u kolegi "grygy" kupic cztery rns-y :lol:

Komentarz

• sandokan4
                              Ambiente
                              • 2009
                              • 102

Natomiast ja zastosowałem wyczytaną gdzieś radę. Po zdjęciu panelu na froncie mojego Kenwooda wypisałem białym olejowym markerem nr rejestr. auta. /niezmywalne - bije po oczach/ Po założeniu panela oczywiście nic nie widać. Na razie radio jest :lol:
                              MK3 2.0TDCI

Komentarz

Pracuję...